λένε ότι

λένε ότι

Οι ερευνητές της Google λένε ότι πρέπει να επιτύχουν την «κβαντική υπεροχή», κατά την οποία ένας φορητός υπολογιστής που εκμεταλλεύεται τις ιδιότητες των υποατομικών σωματιδίων έκανε μια πολύ καλύτερη δουλειά αποφασιστικής σημασίας από την πιο ισχυρή mainframe στον κόσμο. Δεδομένου του στόχου να βρεθεί ένα πρότυπο σε μια εξαιρετικά φαινομενικά τυχαία σειρά αριθμών, ο κβαντικός φορητός υπολογιστής της Google έκανε μια λύση σε τρία λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα. Εκτιμά ότι το mainframe της Συνόδου Κορυφής στο Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge στο Τενεσί θα διαρκέσει δέκα χιλιάδες χρόνια για να ολοκληρώσει το έργο.

Σύμφωνα με την Google, μια τέτοια τεράστια νίκη πληρεί τον αποδεκτό ορισμό της ανόδου. Με απλά λόγια, αυτό συνεπάγεται αποφασιστικότητα για ένα έργο πληροφορικής το οποίο ένας παραδοσιακός φορητός υπολογιστής θα αγωνίζεται ή ποτέ δεν θα ολοκληρώσει. όμως τι σημαίνει αυτό πραγματικά μέσα στο πλαίσιο της ανάλυσης, αν μπορεί κανείς να επιτύχει κβαντική υπολογιστική μια φορά; Εδώ είναι ένας εξηγητής:

ΤΙ ΕΙΝΑΙ «QUANTUM SUPREMACY»;

Η κβαντική ανερχόμενη δύναμη μπορεί να είναι ένα γραφικό για τους ερευνητές στο πεδίο: Είναι κάποτε το ανώτερο δυναμικό της κβαντικής πληροφορικής επιτυγχάνεται επιτέλους ακολουθώντας – αποτελεσματικά αντικαθιστώντας τα υπάρχοντα είδη πληροφορικής.

Τι είναι τελείως διαφορετικό όσον αφορά την QUANTUM COMPUTING;

Οι συμβατικοί υπολογιστές χρησιμοποιούν «bits» – ή και τα μηδενικά – επειδή βασίζονται στους υπολογισμούς τους. Με ευκολία, αυτά αντιπροσωπεύουν «ναι» και «όχι», ή «σε» και «εκτός». μαζί, τα bits θα είναι εξοικειωμένα χειρίζονται λογικά καθήκοντα. Ο κβαντικός υπολογισμός χρησιμοποιεί μια ιδιότητα υποατομικών σωματιδίων κατά την οποία θα υπάρχουν ταυτόχρονα σε πολλές πολιτείες. Ένα κβαντικό κομμάτι, ή qubit, θα είναι έτσι το καθένα και το μηδέν σε ισοδύναμο χρόνο. μέσα στην ορολογία, αυτό μπορεί να αναφέρεται ως υπέρθεση.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΟΥΣ QUANTUM COMPUTERS;

Μια άλλη ιδιότητα των υποατομικών σωματιδίων είναι να γίνουν «εμπλεγμένοι» – αυτό σημαίνει ότι θα επηρεάσουν τη συμπεριφορά του άλλου σε μια αισθητή προσέγγιση. Ο συνδυασμός ιστού με αποτελέσματα επικάλυψης σε εκθετικά θα αυξήσει την υπολογιστική ισχύ με κάθε επιπλέον qubit. Ο επεξεργαστής Sycamore που σχεδίασε η Google, μια μονάδα μεγάλου αλφαβήτου της τεχνολογίας Silicon Valley, είχε πενήντα τέσσερα qubits οργανωμένα σε ένα εξαιρετικά δισδιάστατο πλέγμα. μέσα στο πείραμα μπορούν να δημιουργηθούν μόνο πενήντα τρία για να καταλάβουν – ακόμα αρκετά για να δώσουν ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ να αποχαιρετήσει να προκαλέσει ΕΔΩ;

Οι φυσικοί μιλάνε για την κβαντική υπολογιστική για πάνω από τριάντα χρόνια, ωστόσο οι προκλήσεις της δημιουργίας τους δουλεύουν τετράγωνο μέτρο εκφοβίζοντας. Τα qubits πήγαν να κρυώσουν μόνο πάνω από τη θερμοκρασία για να μειώσουν τον «θόρυβο» – ή τη δόνηση – που εισάγει σφάλματα στους υπολογισμούς που δημιούργησε ένας κβαντικός φορητός υπολογιστής. Οι ερευνητές της Google, με αποφασιστικότητα το ζήτημα με υψηλό βαθμό πιστότητας – ή ακρίβειας – θα υποστηρίξουν μετριοπαθώς ότι έχουν αποκτήσει ένα μεγάλο ορόσημο, λένε οι φυσικοί.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ της τετραγωνικής μέτρησης FINISHED

Οι επικριτές, μαζί με τον αντίπαλο IBM (IBM.N), λένε ότι η Google προωθεί τη δράση της και κάνει την ανέντιμη εντύπωση ότι οι κβαντικοί υπολογιστές έχουν καταστήσει αποτελεσματικά όλους τους τυποποιημένους υπολογιστές παρωχημένους. Με την προσθήκη αποθηκευτικού χώρου στο δίσκο, το mainframe της Summit – που δημιουργήθηκε από την IBM – θα μπορούσε να λύσει το τυχαίο μειονέκτημα ποικιλιών της Google το πολύ 2-1 / 2 ημέρες, με μεγαλύτερη ακρίβεια. Οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν επιπλέον ότι η Google έχει λύσει μόνο ένα άκρως λεπτό καθήκον, το οποίο ο κβαντικός υπολογισμός παραμένει μια παρατεταμένη προσέγγιση μακριά από λογική χρήση. σε όλο τον πλανήτη, οι κβαντικοί υπολογιστές τετράγωνο μέτρο φαινομενικά να καταλάβουν την ιπποδύναμη με τους κλασικούς υπολογιστές, δημιουργώντας τη χρήση των πολλών δυνάμεων.

ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ?

Οι ερευνητές από την ομάδα ανάλυσης του Google AI βλέπουν τις πιθανές χρήσεις για την κβαντική υπολογιστική σε τομείς όπως η εκμάθηση μηχανών και η επιστήμη των υλικών και η χημεία. Παραδέχονται, ωστόσο, ότι απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια για να φέρουν αυτές τις περιπτώσεις χρήσης στον κόσμο των $ 64000. Κρυπτογράφους τετραγωνικό μέτρο, εν τω μεταξύ, ήδη προετοιμασία για την ημέρα, όταν οι κβαντικοί υπολογιστές μπορούν να συνηθίσουν να σπάσουν τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται, για παράδειγμα, για την εξασφάλιση πρόσβασης σε απευθείας σύνδεση σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Επομένως, ακόμη και προτού η κβαντική πληροφορική χρησιμοποιηθεί ευρέως, η «κβαντική κρυπτογραφία» είναι ήδη εδώ.

Είναι το GOOGLE στο LEAD;

Η Google, με την επικεφαλίδα της «κβαντικής υπεροχής» της, επιδιώκει να διεκδικήσει ηγεσία στο πεδίο, ωστόσο η IBM μπορεί να είναι ανταγωνιστής. Εφαρμοσμένη ανάλυση αυξάνεται και οι νέες επιχειρήσεις τετραγωνικού μέτρου εξελίσσονται επίσης – είναι εφικτή η κράτηση χρόνου σε ένα κβαντικό φορητό υπολογιστή που είναι προσαρτημένο σε ένα διακομιστή σύννεφο για να προσπαθήσει να εργαστεί στην ανάλυση. Η Κίνα, η οποία έχει επενδύσει σημαντικά σε τομείς όπως ο υπολογιστής, υποστηρίζει επιπλέον την κβαντική πληροφορική – δημιουργώντας της ένα άλλο μέτωπο στην εξελισσόμενη εμπορική και τεχνολογική σύγκρουση με το u. μικρό..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *